.
петак,01.04.16 IMG_0010

Материјал са семинара „Наплата потраживања у стечајом поступку“ – Крагујевац, 23. март 2016.

У организацији Агенције за лиценцирање стечајних управника, уз подршку Светске банке као и Регионалне привредне коморе Крагујевац, дана 23. марта 2016. године у сали Регионалне привредне коморе Крагујевац, Др Зорана Ђинђића 10, са почетком у 11 часова одржан је семинар под називом ,,Наплата потраживања у стечајном поступку“.

У уводној речи окупљеним стечајним управницима и другим учесницима обратили су се председник Регионане привредне коморе Крагујевац Предаг Лучић као и  Синиша Александрић, директор Центра за надзор и развој професије Агенције за лиценцирање стечајних управника.

Учесницима су своје радове представили Бранислав Јововић, стечајни судија и председник Привредног суда у Крагујевцу и Борис Богичевић, помоћник директора Центра за стечај Агенције за лиценцирање стечајних управника.

У својим излагањима предавачи су изнели основне и битне информације о могућностима и условима наплате у стечајном поступку, а имајући у виду да повериоци различитих врста потраживања на различите начине у стечајном поступку постижу свој циљ: наплату ненаплаћених потраживања.  Како је наплата један од најважнијих изазова са којима се привредни субјект среће у свом пословању, те како је један од најважнијих задатака стечајног управника да омогући и обезбеди најповољније  али и законито колективно намирење свим повериоцима у стечајном поступку, то је семинар пружио и додатна сазнања  о законитом путу остварења потраживања према стечајном дужнику.

Захваљујемо свима који су помогли и подржали семинар, као и свим учесницима на показаном интересовању и издвојеном времену.


Предавачи:

Бранислав Јововић, стечајни судија и председник Привредног суда у Крагујевцу

Борис Богичевић, помоћник директора Центра за стечај Агенције за лиценцирање стечајних управникаDeveloped by Belit d.o.o 2014