.
Friday,01.04.16 IMG_0010

Materijal sa seminara „Naplata potraživanja u stečajom postupku“ – Kragujevac, 23. mart 2016.

U organizaciji Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, uz podršku Svetske banke kao i Regionalne privredne komore Kragujevac, dana 23. marta 2016. godine u sali Regionalne privredne komore Kragujevac, Dr Zorana Đinđića 10, sa početkom u 11 časova održan je seminar pod nazivom ,,Naplata potraživanja u stečajnom postupku“.

U uvodnoj reči okupljenim stečajnim upravnicima i drugim učesnicima obratili su se predsednik Regionane privredne komore Kragujevac Predag Lučić kao i  Siniša Aleksandrić, direktor Centra za nadzor i razvoj profesije Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

Učesnicima su svoje radove predstavili Branislav Jovović, stečajni sudija i predsednik Privrednog suda u Kragujevcu i Boris Bogičević, pomoćnik direktora Centra za stečaj Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

U svojim izlaganjima predavači su izneli osnovne i bitne informacije o mogućnostima i uslovima naplate u stečajnom postupku, a imajući u vidu da poverioci različitih vrsta potraživanja na različite načine u stečajnom postupku postižu svoj cilj: naplatu nenaplaćenih potraživanja.  Kako je naplata jedan od najvažnijih izazova sa kojima se privredni subjekt sreće u svom poslovanju, te kako je jedan od najvažnijih zadataka stečajnog upravnika da omogući i obezbedi najpovoljnije  ali i zakonito kolektivno namirenje svim poveriocima u stečajnom postupku, to je seminar pružio i dodatna saznanja  o zakonitom putu ostvarenja potraživanja prema stečajnom dužniku.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli i podržali seminar, kao i svim učesnicima na pokazanom interesovanju i izdvojenom vremenu.


Predavači:

Branislav Jovović, stečajni sudija i predsednik Privrednog suda u Kragujevcu

Boris Bogičević, pomoćnik direktora Centra za stečaj Agencije za licenciranje stečajnih upravnikaDeveloped by Belit d.o.o 2014