.


Obuka za ERS

Dana 21.9.2009. godine, u cilju modernizacije stečajnog sistema u Srbiji, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika u saradnji sa USAID/BES, uvela je korišćenje ERS sistema (Electronic Reporting System) – novog informacionog sistema za stečajne upravnike koji će omogućiti automatizovano vođenje stečajnih predmeta koji generišu sve izveštaje propisane zakonom, kao obavezan način izveštavanja Agencije.

Na ovaj način uspostavljen je nov i savremen način poslovanja, povećana efikasnost i javnost u vođenju stečajnih postupaka, čime se omogućava ujednačavanje prakse stečajnih upravnika i automatizovanje većine administrativnih radnji neophodnih u vođenju stečajnih postupaka.

Tokom godina rada ERS sistema, Agencija i USAID sproveli su obuke instruktora obuke za korišćenje ERS-a, kao i brojne obuke stečajnih upravnika i asistenata stečajnih upravnika. Objavljen je i Priručnik za korišćenje ERS-a.

Od 2010. godine, obuka stečajnih upravnika redovno se sprovodi i kroz polaganje stručnog ispita za stečajne upravnike, kao obavezan deo ispita.

Od 2014. godine, Agencija je uvela i praksu periodičnog obučavanja asistenata stečajnih upravnika.


Galerija slika

 


Developed by Belit d.o.o 2014 - Some pictures designed by Freepik