.
понедељак,25.09.23 IAIR 2023 original-feat

Агенција за лиценцирање стечајних управника организовала највећу међународну конференцију стечајних регулатора (IAIR 2023)

Агенција за лиценцирање стечајних управника, као председавајући Извршног одбора међународног удружења стечајних регулатора IAIR (The International Association of Insolvency Regulators), била је домаћин генералне скупштине и годишње конференције међународног удружења стечајних регулатора IAIR у периоду од 18. до 21. септембра 2023. године у хотелу Метропол, у Београду.

Тема конференције је била „Digitalization/IT Developments in the Insolvency World“. Поред других бројних отворених питања и тема које је представило 26 предавача са свих континената, дигитализација стечајног поступка је посебно разматрана, пре свега у циљу унапређења стечајног поступка и позитивних ефеката на развој привреде.

Ово је била најпосећенија међународна конференција стечајних регулатора од оснивања, са укупно 63 учесника из 26 земаља (САД, Индија, Сингапур, Канада, Велика Британија, Аустралија и други), који су представљали 33 организације (министарства, агенције и остала регулаторна тела), укључујући и MMF, Светску банку и EBRD. Конференцију је отворио министар привреде Републике Србије, господин Слободан Цветковић.

Следећа генерална скупштина и годишња конференција овог међународног удружења одржаће се у септембру 2024. године у Вашингтону, у седишту ММФ-а, у организацији Министарства правде САД.

IAIR 2023


Developed by Belit d.o.o 2014