.
понедељак,29.05.17 imgcache0.3879805

Материјал са семинара „Поднесци у стечајном поступку“ – Чачак 26. мај 2017. године

У организацији Агенције за лиценцирање стечајних управника, уз подршку Светске банке и Регионалне привредне коморе Моравичког и Рашког управног округа организациона јединица у Чачку, дана 26. маја 2017. године у просторијама Регионалног центра за професионални развој, Цара Душана бб, са почетком у 11 часова одржан је семинар под називом ,,Поднесци у стечајном поступку“.

Окупљеним стечајним управницима и другим учесницима се у уводној речи обратила  се  Горана Танасковић, руководилац Организационе јединице Чачак и Синиша Александрић, директор  Центра за надзор и развој професије Агенције за лиценцирање стечајних управника.

Окупљенима су своје радове представиле  Марија Аџемовић, судија Привредног суда у Чачку, и Драгана Кујунџић, правни саветник Агенције за лиценцирање стечајних управника. О новом Закону о проценитељима вредности непокретности, присутнима је говорио Дејан Хаџић, виши саветник у Сектору за финансијски систем, Министарство финансија.

Стечајни потупак је посебна законом прописана врста судског поступка са циљем колективног и равномерног намирења поверилаца. У сваком судском поступку прописане су радње које учесници у поступку предузимају ради остварења својих захтева. Бројне радње се предузимају писаним путем тј. Путем одговарајућих поднесака које учесници у поступку подносе суду.

Предавачи су се потрудили да упознају учеснике са врстама поднесака који се јављају у стечајном поступку, како треба да изгледају по садржини и форми, које су последице недостатака у поднесцима као и да одговоре на бројна питања која су се јавила у вези са поднесцима које странке подносе.

Захваљујемо свима који су помогли и подржали семинар, као и свим учесницима на показаном интересовању и издвојеном времену.


Предавачи:

Марија Аџемовић, судија Привредног суда у Чачку

Драгана Кујунџић, правни саветник Агенције за лиценцирање стечајних управника

Дејан Хаџић, виши саветник у Сектору за финансијски систем, Министарство финансија



Developed by Belit d.o.o 2014