.
Monday,29.05.17 imgcache0.3879805

Materijal sa seminara „Podnesci u stečajnom postupku“ – Čačak 26. maj 2017. godine

U organizaciji Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, uz podršku Svetske banke i Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog upravnog okruga organizaciona jedinica u Čačku, dana 26. maja 2017. godine u prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj, Cara Dušana bb, sa početkom u 11 časova održan je seminar pod nazivom ,,Podnesci u stečajnom postupku“.

Okuplјenim stečajnim upravnicima i drugim učesnicima se u uvodnoj reči obratila  se  Gorana Tanasković, rukovodilac Organizacione jedinice Čačak i Siniša Aleksandrić, direktor  Centra za nadzor i razvoj profesije Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

Okuplјenima su svoje radove predstavile  Marija Adžemović, sudija Privrednog suda u Čačku, i Dragana Kujundžić, pravni savetnik Agencije za licenciranje stečajnih upravnika. O novom Zakonu o procenitelјima vrednosti nepokretnosti, prisutnima je govorio Dejan Hadžić, viši savetnik u Sektoru za finansijski sistem, Ministarstvo finansija.

Stečajni potupak je posebna zakonom propisana vrsta sudskog postupka sa cilјem kolektivnog i ravnomernog namirenja poverilaca. U svakom sudskom postupku propisane su radnje koje učesnici u postupku preduzimaju radi ostvarenja svojih zahteva. Brojne radnje se preduzimaju pisanim putem tj. Putem odgovarajućih podnesaka koje učesnici u postupku podnose sudu.

Predavači su se potrudili da upoznaju učesnike sa vrstama podnesaka koji se javlјaju u stečajnom postupku, kako treba da izgledaju po sadržini i formi, koje su posledice nedostataka u podnescima kao i da odgovore na brojna pitanja koja su se javila u vezi sa podnescima koje stranke podnose.

Zahvalјujemo svima koji su pomogli i podržali seminar, kao i svim učesnicima na pokazanom interesovanju i izdvojenom vremenu.


Predavači:

Marija Adžemović, sudija Privrednog suda u Čačku

Dragana Kujundžić, pravni savetnik Agencije za licenciranje stečajnih upravnika

Dejan Hadžić, viši savetnik u Sektoru za finansijski sistem, Ministarstvo finansija



Developed by Belit d.o.o 2014