.
петак,03.12.21 stara planina cir

Материјал са X Стручног скупа Агенције за лиценцирање стечајних управника – Стара планина, 23. – 26. новембар 2021. године

Десети Стручни скуп Агенције за лиценцирање стечајних управника одржан је од 23. до 26. новембра 2021. године, у хотелу Стара планина на Старој планини, уз подршку Светске банке.

Скупу су присуствовали представници Уставног суда, Привредног апелационог суда, петнаест привредних судова,  Министарства привреде, професори Правних факултета у Београду и Нишу, подпредседник Врховног суда Словеније, правобранилаштва, банака, Агенције за осигурање депозита, стечајни управници, као и гост из Словеније, укупно 180 учесника.

Стручни скуп је отворио Драгиша Петровић, директор Агенције за лиценцирање стечајних управника, док су се у уводном делу, а поводом 15 година постојања Агенције и поводом јубиларног, десетог Стручног скупа присутнима обратили:

У наставку скупа одржано је 6 предавања, две панел дискусије, две радионице и један округли сто на тему Суђење у разумном року.  АЛСУ панел дискусија била је посвећена питањима пристиглим од стране стечајних управника, а други панел је био посвећен питањима о којима је Привредни апелациони суд заузео ставове који су објављени у Билтену судске праксе.

У наставку текста налазе се презентације са свих наведених сесија.

Овом приликом захваљујемо свима који су помогли и подржали овај догађај, као и свим учесницима који су допринели успешној реализацији X стручног скупа.


Предавачи:

Јасминка Обућина, председник Привредног апелационог суда

Дејан Миловановић, АЛСУ и Предраг Рајачић, Белит

Панел дискусија

Татјана Ђурица, председник Одељења судске праксе Привредног апелационог суда

Душка Илићсудија Привредног апелационог суда и председник Привредног суда у Краљеву

проф.др Бранко Радуловић, Правни факултет у Београду

Тијана Љубисављевић, АЛСУ директор Центра за стечај и др Марко Радовић, судија привредног суда у Београду

др Миодраг Ђорђевић, подпредседник Врховног суда Словеније и проф. др Вук Радовић, Правни факултет у БеоградуDeveloped by Belit d.o.o 2014 - Some pictures designed by Freepik