Poslednje osvežavanje baze podataka: 05.06.2023 05:47
Friday,03.12.21 stara planina cir

Materijal sa X Stručnog skupa Agencije za licenciranje stečajnih upravnika – Stara planina, 23. – 26. novembar 2021. godine

Deseti Stručni skup Agencije za licenciranje stečajnih upravnika održan je od 23. do 26. novembra 2021. godine, u hotelu Stara planina na Staroj planini, uz podršku Svetske banke.

Skupu su prisustvovali predstavnici Ustavnog suda, Privrednog apelacionog suda, petnaest privrednih sudova,  Ministarstva privrede, profesori Pravnih fakulteta u Beogradu i Nišu, podpredsednik Vrhovnog suda Slovenije, pravobranilaštva, banaka, Agencije za osiguranje depozita, stečajni upravnici, kao i gost iz Slovenije, ukupno 180 učesnika.

Stručni skup je otvorio Dragiša Petrović, direktor Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, dok su se u uvodnom delu, a povodom 15 godina postojanja Agencije i povodom jubilarnog, desetog Stručnog skupa prisutnima obratili:

U nastavku skupa održano je 6 predavanja, dve panel diskusije, dve radionice i jedan okrugli sto na temu Suđenje u razumnom roku.  ALSU panel diskusija bila je posvećena pitanjima pristiglim od strane stečajnih upravnika, a drugi panel je bio posvećen pitanjima o kojima je Privredni apelacioni sud zauzeo stavove koji su objavlјeni u Biltenu sudske prakse.

U nastavku teksta nalaze se prezentacije sa svih navedenih sesija.

Ovom prilikom zahvalјujemo svima koji su pomogli i podržali ovaj događaj, kao i svim učesnicima koji su doprineli uspešnoj realizaciji X stručnog skupa.


Predavači:

Jasminka Obućina, predsednik Privrednog apelacionog suda

Dejan Milovanović, ALSU i Predrag Rajačić, Belit

Panel diskusija

Tatjana Đurica, predsednik Odelјenja sudske prakse Privrednog apelacionog suda

Duška Ilić, sudija Privrednog apelacionog suda i predsednik Privrednog suda u Kralјevu

prof.dr Branko Radulović, Pravni fakultet u Beogradu

Tijana Ljubisavlјević, ALSU direktor Centra za stečaj i dr Marko Radović, sudija privrednog suda u Beogradu

dr Miodrag Đorđević, podpredsednik Vrhovnog suda Slovenije i prof. dr Vuk Radović, Pravni fakultet u Beogradu


Portal ALSU se najbolje vidi uz pomoć pretraživača Microsoft Internet Explorer 9 ili više, i/ili najnovije verzije Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari i Opera pretraživača.
Developed by Belit d.o.o 2014