.
Monday,15.06.15 panel

Najava panel diskusije “Kako uvećati imovinu stečajnog dužnika”, povodom objavlјivanja knjige/komentara “Pobijanje pravnih radnji stečajnog dužnika”

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika uz podršku Privredne komore Srbije i Programa za pravne i pravosudne reforme u Srbiji Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) organizuje panel diskusiju pod nazivom “Kako uvećati imovinu stečajnog dužnika” povodom objavlјivanja knjige/komentara “Pobijanje pravnih radnji stečajnog dužnika” koja će se održati u sredu, 17. juna 2015. godine u 14 časova u prostorijama Privredne komore Srbije ul. Resavska br. 13 – 15 u Beogradu

Knjiga/komentar “Pobijanje pravnih radnji stečajnog dužnika” nastala je iz potrebe za podrobnijom analizom ovog pravnog instituta i upoznavanjem sa nemačkom praksom koja se u velikom delu zasniva na zakonskim odredbama sličnim srpskom pravu. Trebalo bi da knjiga stečajnim upravnicima, ali i stečajnim poveriocima, olakša tumačenje i primenu konkretnih odredbi u nedostatku domaće prakse, kao i da omogući da se preduprede neuspešni ishodi parničnih postupaka po pobojnim tužbama.

Ovaj događaj će biti prilika za diskusiju o najvećim izazovima prilikom primene ovog instituta između svih potencijalnih stranaka u stečajnim postupcima, i to: stečajnih upravnika, stečajnih sudija, advokata kao zastupnika poverilaca, samih poverilaca (privrednih društava, banaka itd.), domaće i strane poslovne zajednice, sa cilјem da se dođe do zaklјučaka kako prevazići izazove, kako bi ovaj institut zaživeo u punoj meri.


Developed by Belit d.o.o 2014 - Some pictures designed by Freepik