.
Thursday,24.09.20 online

Održan prvi vebinar „Poreski aspekti stečaja“ – Beograd, 17. septembar 2020. godine

U organizaciji Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, uz podršku Svetske banke, dana 17. septembra, 2020. godine u Beogradu je sa početkom u 10 časova održan prvi vebinar (onlajn seminar) pod nazivom, „Poreski aspekti stečaja“.  Nakon temelјne pripreme i četiri održana test seminara, prvi put je edukacija stečajnih upravnika održana onlajn, putem ClickMeeting aplikacije.

Predavači na seminaru bili su Mira Stanojev, pomoćnik direktora u Sektoru za naplatu Poreske uprave Republike Srbije, Duška Vučinić, knjigovođa u stečaju i poreski savetnik, i Đorđe Jokić, stečajni upravnik.

Gospođa Stanojev je izložila stavove koje Poreska uprava ima po pitanju poreza u stečajnom postupku, a gospodin Jokić i gospođa Vučinić su nam predstavili kako oni gledaju na poreske aspekte stečaja iz ugla stečajnih praktičara. Tokom perioda predviđenog za diskusiju predavači su odgovorili na brojna pitanja koja su putem aplikacije pristigla od učesnika seminara.

Seminaru je prisustvovao ukupno 120 učesnika koji su se uklјučili iz preko 20 mesta u Srbiji i iz inostranstva.

Zahvalјujemo predavačima, Svetskoj banci koja je podržala ovaj novi način održavanja seminara, kao i svim učesnicima na pokazanom interesovanju i izdvojenom vremenu.


Predavači:

Mira Stanojev, Pomoćnik direktora Poreske uprave u sektoru za naplatu

 

Duška Vučinić, Knjigovođa i poreski savetnik u stečaju

Đorđe Jokić, Stečajni upravnik


 


Developed by Belit d.o.o 2014 - Some pictures designed by Freepik