.
Tuesday,27.09.16 IMG_20160926_111247

Materijal sa seminara „Mere u reorganizaciji“ – Novi Sad 26. septembar 2016. godine

U organizaciji Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, uz podršku Svetske banke i Regionalne privredne komore Novi Sad, dana 26. septembra 2016. godine u prostorijama Regionalne privredne komore Novi Sad, Narodnog fronta 10, sa početkom u 11 časova održan je seminar pod nazivom ,,Mere u reorganizaciji“.

Okuplјenim stečajnim upravnicima i drugim učesnicima su se u uvodnoj reči obratile Danijela Vazura, direktor Agencije za licenciranje stečajnih upravnika i Jelena Stankov, koordinator za obrazovanje Regionalne privredne komore Novi Sad.

Okuplјenima su svoje radove predstavili  predsednik Privrednog suda u Beogradu Jovan Kordić i sudija Privrednog suda u Novom Sadu Slobodanka Komšić.

Reorganizacija je način sprovođenja stečaja za koji se opredelјuju poverioci  u situaciji kada postoji procena da bi preduzimanjem određenih aktivnosti došlo do dalјeg bolјeg poslovanja privrednog društva i sticanja prihoda koji bi omogućili povolјnije namirenje poverilaca od namirenja koje bi se postiglo prodajom imovine stečajnog dužnika. Na osnovu predloženih mera vrši se procena izvodlјivosti plana. Zakon o stečaju propisao je čitavu lepezu mera koje se mogu primeniti radi realizacije plana i ispolјio fleksibilnost omogućavajući predlaganje i drugih mera kojima bi se ostvario cilј, ali ne preko zakonom dozvolјenih granica.

U svojim izlaganjima predavači su posebnu pažnju posvetili pitanjima koja se javlјaju u postupku reorganizacije i izneli praktična iskustva vezana za temu.

Zahvalјujemo svima koji su pomogli i podržali seminar, kao i svim učesnicima na pokazanom interesovanju i izdvojenom vremenu.


Predavači:

Jovan Kordić, predsednik Privrednog suda u Beogradu

Slobodanka Komšić, sudija Privrednog suda u Novom SaduDeveloped by Belit d.o.o 2014 - Some pictures designed by Freepik