.
Wednesday,26.12.18 IMG_20181114_120646

Materijal sa radionica „Izmene i dopune Zakona o stečaju“, Beograd, 14. novembar i 10. decembar 2018. godine

Zbog velikog interesovanja, u organizaciji Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, uz podršku Svetske banke i Privredne komore Srbije, na dane 14.11. i 10.12. 2018. godine u Beogradu, u prostorijama Privredne komore Srbije, Terazije 23, sa početkom u 10 časova održane su dodatne dve radionice pod nazivom ,,Izmene i dopune Zakona o stečaju“.

Okuplјenim stečajnim upravnicima i drugim učesnicima se u uvodnoj reči obratio se Duško Pantić, direktor  Centra za nadzor i razvoj profesije Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.
Okuplјenima su svoje radove predstavile Jasminka Obućina, sudija i predsednik Privrednog apelacionog suda, i Duška Ilić, sudija Privrednog apelacionog suda.

Zakon o stečaju je osnovni zakon koji primenjujemo u svom radu. U decembru 2017. godine ovaj zakon je pretrpeo izmene i dopune koje su značajne u više pravaca, a pre svega u pogledu promene položaja razlučnih poverilaca, ali i postupka prodaje i u drugim segmentima.

S obzirom na iskazano izuzetno interesovanje, Agencija je uložila napor da izršene izmene i dopune u što skorijem roku i na što praktičniji način putem radionice približi stečajnim upravnicima a u svrhu lakše implemetnacije izmena u praksi.

Predavači su se potrudili da stečajnim upravnicima približe novele Zakona kao i da odgvore na druga pitanja sa kojima se stečajni upravnici sreću u stečajnim postupcima.

Svim radionicama organizovanim ove godine je ukupno prisustvovalo 137 učesnika. Analizom evaluacionih obrazaca utvrđeno je da su prisutni radionice ocenili prosečnom ocenom 4,9.

Zahvalјujemo svima koji su pomogli i podržali seminar, kao i svim učesnicima na pokazanom interesovanju i izdvojenom vremenu.


Predavači:

Jasminka Obućina, sudija i predsednik Privrednog apelacionog suda

Duška Ilić, sudija Privrednog apelacionog suda



Developed by Belit d.o.o 2014