Последње освежавање базе података: 23.01.2022 06:58
четвртак,05.11.20

Електронска база судске праксе

Обавештавамо Вас да је Електронска база судске праксе, развијена у оквиру пројекта „ЕУ за Србију – Подршка Врховном касационом суду“, доступна преко адресе:

https://sudskapraksa.sud.rs

sudska

Eлектронска база података судске праксе подржава одлуке, правна схватања, ставове и закључке, као и билтене судске праксе следећих судова:

У току претходних месеци Привредни апелациони суд је у бази учинио доступним велики број својих одлука и правних схватања и др. што ће се наставити и у будуће.

Корисничко упутство за електронску базу судске праксе можете преузети овде.

Најважнији критеријум за претраживање базе судске праксе су дескриптори, односно кључне речи. Дескриптори одлука, који представљају стандардизовану номенклатуру правних института, драматично олакшавају и убрзавају проналажење оних одлука у бази судске праксе које се односе на конкретан правни институт или правну ситуацију.

Отворена листа дескриптора базе судске праксе Привредног апелационог суда објављена је на https://pa.sud.rs/sekcija/91/sudska-praksa.php и можете је преузети овде.

Портал АЛСУ се најбоље види уз помоћ претраживача Microsoft Explorer 9 или више, и/или најновије верзије Mozzila Firefox, Google Chrome, Safari и Opera претраживача.
Developed by Belit d.o.o 2014