Poslednje osvežavanje baze podataka: 18.01.2020 07:36
Thursday,25.12.14 IMG_0243s

Prezentacija stručnog časopisa Stečajni Instruktor i retrospektiva rada Agencije u 2014. godini

„U Srbiji je trenutno 486 licenciranih stečajnih upravnika, od kojih su 332 aktivna, a ove godine je otvoreno 154 stečajna postupka i usvojeno 8 planova reogranizacije“, rekla je Ivana Matić, v.d. direktora Agencije za licenciranje stečajnih upravnika na današnjem predstavlјanju prvog broja stručnog časopisa „Stečajni instruktor“. Tom prilikom, ona je istakla da je tekuću godinu obeležilo donošenje Zakona o izmenama i dopunama Zakona o stečaju, u čijoj izradi i javnoj raspravi je Agencija dala veliki doprinos.

Direktorka Agencije za licenciranje stečajnih upravnika dodala je da je u budžet Republike Srbije, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika uplatila je oko 130 miliona dinara (oko 1,1 milion evra) dobiti iz prethodne godine. Planirane aktivnosti u 2014. godini realizovane su iz značajne finansijske uštede, a brojni edukativni događaji organizovani uz podršku domaćih i stranih partnera, bez novčanih izdataka Agencije.

Stručni časopis “Stečajni instruktor”, u izdanju Agencije za licenciranje stečajnih upravnika i kompanije Paragraf, namenjen je, prvenstveno, stečajnim upravnicima, privrednicima i široj stručnoj javnosti zainteresovanoj za stečajnu materiju. Izdavaće se kvartalno i besplatan je za stečajne upravnike, a elektronska verzija biće dostupna u okviru pravne baze “Paragraf Lex”.

„Reprezentativan redakcijski odbor i aktivan doprinos predstavnika privrednih sudova, privrednih asocijacija, stečajnih upravnika, akademske zajednice, advokature i konsaltinga u izradi i kreiranju sadržaja stručnog časopisa, garant su kvalitetne i sveobuhvatne analize i pristupa ovoj zahtevnoj multidisciplinarnoj oblasti“, rekla je Ivana Matić, v.d. direktora Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

Redakcijski odbor časopisa”Stečajni instruktor” čine: Ivana Matić, v.d. direktora Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, koja je i glavni i odgovorni urednik časopisa „Stečajni instruktor“, Jovan Kordić, predsednik Privrednog suda u Beogradu, Ljilјana Pavlović, sudija Privrednog suda u Beogradu, docent Dr Branko Radulović, profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Nermina Ljubović, izvršni direktor Privredne komore Srbije i Dušan Pavlović iz kompanije Paragraf.

Teme prvog broja časopisa “Stečajni instruktor” koji je danas predstavlјen u Beogradu su: “Implementacija Zakona o izmenama i dopunama Zakona o stečaju” i “Reorganizacija u stečajnom postupku”.

Portal ALSU se najbolje vidi uz pomoć pretraživača Microsoft Internet Explorer 9 ili više, i/ili najnovije verzije Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari i Opera pretraživača.
Developed by Belit d.o.o 2014