.
среда,02.03.16 IMG_6521

Материјал са семинара „Побијање правних радњи стечајног дужника“ – Београд, 29. фебруар 2016.

У организацији Агенције за лиценцирање стечајних управника, уз подршку Програма за правне и правосудне реформе у Србији Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ као и Привредне коморе Србије, дана 29. фебруара 2016. године у Великој сали Привредне коморе Србије на Теразијама, са почетком у 10 часова одржан је семинар под називом ,,Побијање правних радњи стечајног дужника“.

У уводној речи великом броју окупљених стечајних управника и других учесника се обратио Синиша Александрић, директор Центра за надзор и развој професије Агенције за лиценцирање стечајних управника, који је поздравио присутне и представио досадашњи рад и остварења Агенције у погледу развоја професије.

Учесницима су своје радове представиле Душка Илић, судија Привредног апелационог суда и Бојана Топаловић, правни саветник Агенције за лиценцирање стечајних управника из Центра за стечај. Посебна пажња је поклоњена детаљном упознавању присутних са сложенијим аспектима тематике. Учесници су се на семинару могли упознати са појмом права побијања у стечају, као и бројним спорним питањима попут препознавања посла или радње који су подложни побијању, разликовања правног посла који је подобан за побијање од ништавог или рушљивог правног посла, сличностима и разликама стечајног и ванстечајног права побијања правних радњи дужника, ко је субјект права побијања, које су претпоставке побијања, како се оно врши односно која се правна средства у том правцу могу користити, које се радње не могу побијати, како је судска пракса привредних судова одговорила на конкретна спорна питања која су се јавила у поступцима који су се водили по тужбама за побијање правних радњи стечајног дужника као и многим другим повезаним темама. После сваког излагања учесницима је било омогућено да постављају предавачима питања у циљу дискусије и што ближег приближавања тематици.

О процедурама за поступање са документацијом у стечају присутнима је говорила Олга Килибарда, помоћник директора за заштиту архивске грађе из Историјског архива Београда.

Захваљујемо се свима који су помогли и подржали семинар, као и свим учесницима на показаном интересовању и издвојеном времену.


Предавачи:

Душка Илић, судија Привредног апелационог суда

Бојана Топаловић, правни саветник Агенције за лиценцирање стечајних управника

Олга Килибарда, помоћник директора за заштиту архивске грађе из Историјског архива БеоградаDeveloped by Belit d.o.o 2014 - Some pictures designed by Freepik