Последње освежавање базе података: 29.05.2023 10:58
четвртак,25.06.15

Материјал са семинара „Реорганизација и повериоци у поступку реорганизације“ – Београд 23. јун 2015

У организацији Агенције за лиценцирање стечајних управника и Светске банке, а уз подршку Привредне коморе Србије, дана 23. јуна 2015. године, у сали Привредне коморе Србије у Београду, одржан је још један семинар са Списка семинара које организује или признаје Агенција у 2015. години, под називом: „Реорганизација и повериоци у поступку реорганизације

У уводној речи присутнима се обратила Нермина Љубовић, директор Сектора за привредни систем Привреднe коморе Србије, и Силвана Вељковић, заменик директора Агенције за лиценцирање стечајних управника, које су поздравиле присутне и захвалиле се на одзиву великом броју стечајних управника.

Предавачи на семинару су били: Лука Андрић, адвокат и консултант Светске банке, Бранко Радуловић, професор на Правном факултету у Београду и консултант Светске банке, Тијана Петровић, правни саветник у Агенцији за приватизацију – Центар за стечај и Олга Килибарда, виши архивист у Историјском архиву Београда.

Предавачи су у својим исцрпним излагањима, које је осим осврта на позитивне прописе који регулишу поступак реорганизације и положај поверилаца у овом поступку, акценат ставили и на ставове судске праксе, као и практичне примере из ове области, који су ова излагања учинили додатно занимљивим и корисним.

Олга Килибарда је у свом излагању подсетила управнике на њихову обавезу архивирања документације, која се односи на стечајне дужнике и упознала их са самим поступком архивирања.

Овом приликом захваљујемо се предавачима који су се одазвали позиву Агенције да узму учешће на овом семинару, као и Светској банци и Привредној комори Србије, које су омогућиле одржавање овог семинара, на константно квалитетној и професионалној сарадњи.

Захваљујемо се такође, стечајним управницима, судијама Привредних судова, као и осталим учесницима семинара, на исказаном интересовању.


Предавачи:

Лука Андрић, адвокат

Бранко Радуловић, професор на Правном факултету у Београду

Тијана Петровић, правни саветник у Агенцији за приватизацију – Центар за стечај

Олга Килибарда, виши архивист – Историјски архив Београда

Портал АЛСУ се најбоље види уз помоћ претраживача Microsoft Explorer 9 или више, и/или најновије верзије Mozzila Firefox, Google Chrome, Safari и Opera претраживача.
Developed by Belit d.o.o 2014