.
уторак,02.06.15 DSC_0128

Материјал са семинара „Порески третман стечајног поступка“ – Ваљево 29. мај 2015

У организацији Агенције за лиценцирање стечајних управника и Светске банке уз подршку Регионалне привредне коморе Ваљево, дана 29. маја 2015. године, у сали Регионалне привредне коморе у Ваљеву, одржан је семинар под називом: „Порески третман стечајног поступка“

Станко Марковић, секретар Регионалне привредне коморе Ваљево поздравио je и упознао учеснике са aгендом и представио предаваче семинара. Силвана Вељковић, заменик директора Агенције за лиценцирање стечајних управника, поздравила је учеснике семинара и представила рад и будуће планове Агенције за лиценцирање стечајних управника.

Мира Станојев, ВД помоћника директoра сектора за наплату МФ Пореска управа, се на почетку свог излагања осврнула на Закон о порезу на добит правних лица и упознала учеснике са роковима за подношење пореских пријава у поступку стечаја. Посебан део излагања је био посвећен начину намирења пореских обавеза кроз УППР и усвојени план реорганизације. На крају излагања изнети су ставови (појашњења) о пореском третману вишка деобне масе.

Милорад Ђорђевић, адвокат и лиценцирани стечајни управник, је у свом уводном делу пружио основне информације о општем управном поступку и пореском управном поступку. Након увода, појаснио је учесницима семинара, однос Закона о стечају, ЗУП-у и ЗПППА, при чему је презентовао и застарелост у пореском поступку. Посебан део предавања је посветио испитивању пријаве потраживања која је поднета од стране Пореске управе у стечајном поступку. Уз бројне примере из праксе адв. Милорад Ђорђевић је упутио учеснике семинара како да поступају у ситуацијама када морају поднети захтев за повраћај више или погрешно плаћеног пореза. У завршном делу семинара направио је паралелу између пореских материјалних закона и стечајног поступка.

Захваљујемо свима који су помогли и подржали семинар, као и свим учесницима на показаном интересовању и издвојеном времену.


ПРЕДАВАЧИ:

Мира Станојев, ВД помоћника директoра сектора за наплату МФ Пореска управа

 

Милорад Ђорђевић, адвокат и лиценцирани стечајни управник


 

 


Developed by Belit d.o.o 2014 - Some pictures designed by Freepik