.
Thursday,22.10.20 online

Održan vebinar „Prava i obaveze iz ugovora o finansijskom obezbeđenju i njihova primena u stečaju“ – Beograd, 14. oktobar 2020. godine

U organizaciji Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, uz podršku Svetske banke, dana 14. oktobra, 2020. godine u Beogradu je sa početkom u 10 časova održan drugi vebinar (onlajn seminar) pod nazivom, „Prava i obaveze iz Ugovora o finansijskom obezbeđenju i njihova primena u stečaju“. Nakon uspešno održanog prvog vebinara, a kako su mere za sprečavanje širenja virusa Covid 19 i dalјe na snazi, pristupilo se organizaciji sledećeg sa spiska seminara planiranih za 2020. godinu u onlajn varijanti, s tim što su sada poziv za učešće dobile i sudije privrednih sudova.

Predavači na seminaru bili su Jasminka Obućina, predsednica Privrednog apelacionog suda i Dejan Dević, generalni direktor Direkcije za zakonodavno-pravne poslove Narodne banke Srbije.

Gospođa Obućina je predstavila izmene Zakona o stečaju inicirane usklađivanjem sa odredbama Zakona o finansijskom obezbeđenju koje su u primeni od 1. januara 2019. godine, dok je gospodin Dević, pored ostalog. predstavio osnovne cilјeve donošenja Zakona o finansijskom obezbeđenju, klјučne novine ugovora o finansijskom obezbeđenju i efekte koji su ostvareni u dosadašnjoj primeni. Nakon iscrpnog izlaganja naših predavača, nije ostalo puno materijala za pitanja, ali su oni i na tih nekoliko pitanja odgovore dali u periodu predviđenom za diskusiju.

Seminaru je prisustvovao ukupno 124 učesnika koji su se uklјučili iz preko 20 mesta u Srbiji.

Zahvalјujemo predavačima, Svetskoj banci koja je podržala ovaj novi način održavanja seminara, kao i svim učesnicima na pokazanom interesovanju i izdvojenom vremenu.


Predavači:

Jasminka Obućina, predsednica Privrednog apelacionog suda

Dejan Dević, generalni direktor Direkcije za zakonodavno-pravne poslove Narodne banke Srbije



Developed by Belit d.o.o 2014