.
Thursday,13.10.22 IAIR 2022

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika preuzela predsedavanje Međunarodnim udruženjem stečajnih regulatora (IAIR)

Predstavnici Agencije za licenciranje stečajnih upravnika prisustvovali su konferenciji i godišnjoj skupštini Međunarodnog udruženja stečajnih regulatora (IAIR) koja se održavala od 26.-29. septembra 2022. godine u Stratfodu na Ejvonu, u Engleskoj.

IAIR je međunarodna organizacija državnih tela, ministarstava, agencija i javnih organa, nadležnih za politiku i zakonodavstvo u oblasti nesolventnosti, za regulatorni okvir i/ili sprovođenje prakse i nadzor nad radom stečajnih upravnika.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika Srbije je prva državna regulatorna agencija u regionu Centralne Evrope i Balkana koja je postala član IAIR -a (početkom 2006. godine).

Prilikom učešća na pomenutoj konferenciji u Engleskoj, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika je postala predsedavajuća IAIR-a i preuzela obavezu da narednu konferenciju i godišnju skupštinu za delegate iz 34 zemlјe članice organizuje u Srbiji. Tim povodom održana je i prezentacija kojom su predstavlјene Srbija, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika i Beograd kao domaćini predstojeće konferencije IAIR-a 2023. godine.


Developed by Belit d.o.o 2014 - Some pictures designed by Freepik