.
субота,16.08.14

Стручни скуп “Имплементација закона о изменама и допунама закона о стечају”

Поводом обележавања 9 година од издавања прве стручне лиценце за обављање послова стечајног управника и поводом ступања на снагу Закона о изменама и допунама Закона о стечају, Агенција за лиценцирање стечајних управника, у сарадњи са Пројектом за правну реформу ГИЗ, Привредном комором Србије и Параграфом, позива Вас да узмете учeшћe на стручном скупу на тему:

ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА ЗАКОНА О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О СТЕЧАЈУ

Привредна комора Србије,Београд, Теразије 23, велика сала на II спрату
петак, 19. септембар 2014. године са почетком у 12 часова

Почетком примене Закона о изменама и допунама Закона о стечају 13. августа 2014. године, предвиђене су бројне новине у стечајном поступку и материји, попут дефинисања исплатних редова, статуса повезаних лица у стечају, улоге и овлашћења одбора поверилаца, статус разлучних и заложних поверилаца, пријава потраживања поверилаца, планова реорганизације и УППР-ова и др.

Разлози за доношење Закона садржани су у потреби да се обезбеде бољи услови за стварање доброг пословног амбијента, ефикасније спровођење стечајних поступака и спречавање злоупотребе и корупције у овом процесу, отклањање уочених проблема у пракси због непрецизне и непотпуне стечајне регулативе, омогућавање бржег и транспарентнијег поступка и намирења стечајних поверилаца и сл.

На овом стручном скупу, еминетни предавачи, представници Радне групе за израду Закона, АЛСУ, привредних судова и универзитета представиће новине усвојених измена и допуна Закона о стечају, са којима ће учесници скупа имати и прилику да дискутују о новинама предвиђеним Законом о изменама и допунама Закона о стечају.

С обзиром да је број места ограничен (100), молимо Вас да учешће пријавите најкасније до 17. септембра (среда) 2014. године. Пријаве искључиво слати на e-mail адресу seminari@alsu.gov.rs

Поводом 21. септембра, када се навршава 9 година од издавања прве стручне лиценце у за обављање послова стечајног управника у Србији, по завршетку стручног скупа биће организован пригодни коктел.


Developed by Belit d.o.o 2014 - Some pictures designed by Freepik