.
четвртак,17.10.19

Одржан семинар „Положај и намирење поверилаца у стечајном поступку сходно изменама и допунама Закона о стечају“ – Чачак, 14. октобар 2019. године

У организацији Агенције за лиценцирање стечајних управника, уз подршку Светске банке и Регионалне канцеларије за професионални развој, дана 14. октобра 2019. године у Чачку, у просторијама регионалног центра за професионални развој, улица Цара Душана бб, са почетком у 11 часова одржан је семинар под називом, Положај и намирење поверилаца у стечајном поступку сходно изменама и допунама Закона о стечају “.

Окупљеним стечајним управницима и судијама се у уводној речи обратила Јелена Тодић, директорка Центра за надзор и развој професије Агенције за лиценцирање стечајних управника која се захвалила предавачима на указаном поверењу, учесницима на интересовању и позвала све присутне још једном да узму учешће и на IX стручном скупу АЛСУ који се од 23-28.11.2019. године одржава на Старој Планини.

Окупљеним стечајним управницима и судијама едукацију су држале председница Привредног апелационог суда Јасминка Обућина, и судија Привредног апелационог суда Душка Илић.

Предавачи су се потрудили да стечајним управницима и судијама из три суда Краљева, Ужица и Чачка, још једном укажу на чињеницу да се стечајни поступак води првенствено зарад намирења поверилаца, као и да појасне кораке које је неопходно предузимати како би то намирење било што повољније по повериоце.  Судије су такође указале и на, првенствено, процесне грешке због којих се одлуке првостепених судова поништавају у апелационом суду, што је учесницима семинара било од посебног значаја.

Током времена издвојеног за дискусију одговорено је на сва питања учесника.

Семинару је присуствовало укупно 32 учесника, 26 стечајних управника и 6 судија. Анализом евалуационих образаца утврђено је да су присутни овај семинар оценили просечном оценом 4,88.

Захваљујемо свима који су помогли и подржали семинар, као и свим учесницима на показаном интересовању и издвојеном времену.



Developed by Belit d.o.o 2014