.
четвртак,13.10.22 IAIR 2022

Агенција за лиценцирање стечајних управника преузела председавање Међународним удружењем стечајних регулатора (IAIR)

Представници Агенције за лиценцирање стечајних управника присуствовали су конференцији и годишњој скупштини Међународног удружења стечајних регулатора (IAIR) која се одржавала од 26.-29. септембра 2022. године у Стратфоду на Ејвону, у Енглеској.

IAIR је међународна организација државних тела, министарстава, агенција и јавних органа, надлежних за политику и законодавство у области несолвентности, за регулаторни оквир и/или спровођење праксе и надзор над радом стечајних управника.

Агенција за лиценцирање стечајних управника Србије је прва државна регулаторна агенција у региону Централне Европе и Балкана која је постала члан IAIR -а (почетком 2006. године).

Приликом учешћа на поменутој конференцији у Енглеској, Агенција за лиценцирање стечајних управника је постала председавајућа IAIR-а и преузела обавезу да наредну конференцију и годишњу скупштину за делегате из 34 земље чланице организује у Србији. Тим поводом одржана је и презентација којом су представљене Србија, Агенција за лиценцирање стечајних управника и Београд као домаћини предстојеће конференције IAIR-а 2023. године.


Developed by Belit d.o.o 2014