.
четвртак,22.10.20 online

Одржан вебинар „Права и обавезе из уговора о финансијском обезбеђењу и њихова примена у стечају“ – Београд, 14. октобар 2020. године

У организацији Агенције за лиценцирање стечајних управника, уз подршку Светске банке, дана 14. октобра, 2020. године у Београду је са почетком у 10 часова одржан други вебинар (онлајн семинар) под називом, „Права и обавезе из Уговора о финансијском обезбеђењу и њихова примена у стечају“. Након успешно одржаног првог вебинара, а како су мере за спречавање ширења вируса Covid 19 и даље на снази, приступило се организацији следећег са списка семинара планираних за 2020. годину у онлајн варијанти, с тим што су сада позив за учешће добиле и судије привредних судова.

Предавачи на семинару били су Јасминка Обућина, председница Привредног апелационог суда и Дејан Девић, генерални директор Дирекције за законодавно-правне послове Народне банке Србије.

Госпођа Обућина је представила измене Закона о стечају инициране усклађивањем са одредбама Закона о финансијском обезбеђењу које су у примени од 1. јануара 2019. године, док је господин Девић, поред осталог. представио основне циљеве доношења Закона о финансијском обезбеђењу, кључне новине уговора о финансијском обезбеђењу и ефекте који су остварени у досадашњој примени. Након исцрпног излагања наших предавача, није остало пуно материјала за питања, али су они и на тих неколико питања одговоре дали у периоду предвиђеном за дискусију.

Семинару је присуствовао укупно 124 учесника који су се укључили из преко 20 места у Србији.

Захваљујемо предавачима, Светској банци која је подржала овај нови начин одржавања семинара, као и свим учесницима на показаном интересовању и издвојеном времену.


Предавачи:

Јасминка Обућина, председница Привредног апелационог суда

Дејан Девић, генерални директор Дирекције за законодавно-правне послове Народне банке Србије



Developed by Belit d.o.o 2014 - Some pictures designed by Freepik