.
четвртак,07.12.23

Материјал са XII Стручног скупа Агенције за лиценцирање стечајних управника – Стара планина, 27 – 30. новембар 2023. године

Успешно је завршен XII Стручни скуп Агенције за лиценцирање стечајних управника, који jе од 27 – 30. новембра одржан на Старој планини.  Скуп је овог пута окупио 205 учесника, међу којима су били представници Врховног суда, Привредног апелационог суда, свих 16 Привредних судова, потом Министарства привреде, Министарства финансија, Министарства заштите животне средине, Агенције за осигурање депозита, Агенције за реституцију, Народне банке Србије, Комисије за хартије од вредности, банaка, велики број адвоката, проценитеља и наравно стечајних управника.

Стручни скуп је отворио Драгиша Петровић, директор Агенције за лиценцирање стечајних управника.

У току првог радног дана поред директора Агенције, скупу су се обратили и представник Министарства привреде Игор Вучковић, судија Врховног суда Бранко Станић као и професор Правног факултета у Београду, Бранко Радуловић. Презентацију на тему IAIR конференције одржане у септембру 2023. године у Београду, одржала је Јелена Тодић, директорка Центра за надзор и развој професије Агенције за лиценцирање стечајних управника.  Први радни дан употпунила су и предавања судије Врховног суда Татјане Матковић Стефановић и судије Јасминке Обућине, председнице Привредног апелационог суда.

Панел дискусија чији је модератор била Тијана Љубисављевић, директорка Центра за стечај Агенције за лиценцирање стечајних управника посвећена процени имовине стечајног дужника, са посебним освртом на утицај измена Закона о планирању и изградњи одржана је у поподневним часовима уз учешће: судије Привредног апелационог суда Николе Ивчевског, председника удружења самосталних судских вештака и проценитеља вредности непокретности Мирослава Вишњића и стечајног управника Ђорђа Јокића.

Другог радног дана након излагања судије Душке Илић, председнице Привредног суда у Краљеву,  на тему “Однос стечајног судије и стечајног управника“ и консултанта Владимира Драшковића на тему “Израда плана реорганизације и надзор над његовим спровођењем“, одржане су још две панел дискусије, и то “Дигитална имовина у стечају“ чији је модератор био Дејан Миловановић руководилац Центра за координацију и контролу рада унутрашњих организационих јединица из АЛСУ, а учесници Дејан Девић, генерални директор Дирекције за законодавно-правне послове у Народној банци Србије и Александар Божовић, супервизор, виши саветник из Комисије за хартије од вредности.

Друга панел дискусија одржана другог радног дана је била посвећена питањима стечајних практичара и одговорима панелиста, у панелу су учестовали Јован Јовановић, судија Врховног суда и председник Привредног суда у Београду, Душка Илић, судија Привредног апелационог суда/председник Привредног суда у Краљеву, Мила Ђорђевић, судија Привредног апелационог суда, Никола Ивчевски, судија Привредног апелационог суда, Лука Андрић, адвокат и Радиша Шулић, стечајни управник.  Вођа панела била је председница Привредног апелационог суда, судија Јасминка Обућина.

У наставку текста налазе се презентације предавача и панелиста.

Овом приликом се захваљујемо свима који су помогли и подржали овај догађај, као и свим учесницима који су допринели успешној реализацији XII стручног скупа.


Предавачи:

Јасминка Обућина, председник Привредног апелационог суда

Татјана Матковић Стефановић, судија Врховног касационог суда

Душка Илић, Председница Привредног суда Краљево

Др Драган Рађеновић, стечајни управник

Владимир Драшковић, консултант и судски вештак

 


Developed by Belit d.o.o 2014 - Some pictures designed by Freepik