Последње освежавање базе података: 10.07.2020 05:33
петак,30.03.18 IMG_20180326_111335

Материјал са семинара „Уписи у Катастар непокретности“, Београд, 26. март 2018. године

У организацији Агенције за лиценцирање стечајних управника, уз подршку Светске банке и Привредне коморе Србије, дана 26. марта 2018. године у Београду, у просторијама Привредне коморе Србије, Теразије 23, са почетком у 11 часова одржан је семинар под називом ,,Уписи у Катастар непокретности“.

Окупљеним стечајним управницима и другим учесницима се у уводној речи обратио се Душко Пантић, директор  Центра за надзор и развој професије Агенције за лиценцирање стечајних управника.
Окупљенима су своје радове представили Михајло Срдић, адвокат, адвокатска канцеларија Срдић, и Миљана Кузмановић Костић, помоћник директора Републичког геодетског завода.

Непокретна имовина је највреднија имовина коју стечајни дужник поседује. У великом броју стечајних поступака стечајни упрваници сусрећу са спорностима у вези са имовинскоправним статусом ове имовине у смислу да њен имовински статус није регулисан у складу са позитивним прописма односно у погледу ове имовине нису спорведени одговарајући уписи у јавне књиге и тиме је доведено у питање право својине стечајног дужника над том имовином. Чињеница да се ради о ванкњижној својини у великој мери утиче на могућност и динамику продаје а свакако и на цену. Поступак уписа у јавне књиге често битно утиче на динамику продаје непокретне имовине.

Предавачи су се потрудили да стечајним управницима приближе процедуру уписа у Катастар непокретности као јавне књиге  непокретностима у погледу права која су предмет тог уписа, као и да одгворе на друга питања са којима се стечајни управници срећу у поступку регулисања стварних права на непокретној имовини стечајног дужника.

Семинару је присуствовало 102 учесника. Анализом евалуационих образаца утврђено је да су присутни овај семинар оценили просечном оценом 4,7.

Захваљујемо свима који су помогли и подржали семинар, као и свим учесницима на показаном интересовању и издвојеном времену.


Предавачи:

Михајло Срдић, адвокат, адвокатска канцеларија Срдић

Миљана Кузмановић Костић, помоћник директора Републичког геодетског завода


Портал АЛСУ се најбоље види уз помоћ претраживача Microsoft Explorer 9 или више, и/или најновије верзије Mozzila Firefox, Google Chrome, Safari и Opera претраживача.
Developed by Belit d.o.o 2014