Последње освежавање базе података: 04.04.2020 12:43
уторак,02.10.18 valjevo2

Материјал са семинара „Анализа извештаја о економско-финансијском пословању стечајног дужника“, Ваљево, 27. септембар 2018. године

У организацији Агенције за лиценцирање стечајних управника, уз подршку Светске банке и Регионалне привредне коморе Колубарског и Мачванског управног округа, дана 27. септембра 2018. године у Ваљеву, у просторијама Регионалне привредне коморе Колубарског и Мачванског управног округа, Карађорђева 64, са почетком у 11 часова одржан је семинар под називом ,,Анализа извештаја о економско-финансијском пословању стечајног дужника“.

Окупљеним стечајним управницима и другим учесницима се у уводној речи обратили су се Душко Пантић, директор  Центра за надзор и развој професије Агенције за лиценцирање стечајних управника и Биљана Вукомановић, координатор сектора услуга Регионалне привредне коморе Колубарског и Мачванског управног округа

Окупљенима су своје радове представиле Јелена Тодић, супервизор и Гордана Бућковић, виши руководилац пројекта за стечај Агенције за лиценцирање стечајних управника.

Извештај о економско-финансијском положају стечајног дужника је документ који сачињава стечајни управник одмах по отварању стечајног поступка и који садржи све информације о стечајном дужнику којима стечајни управник располаже у том тренутку. На основу тог извештаја стечајни повериоци на првом поверилачком рочишту доносе одлуку о даљем току стечајног посутпка односно начину на који ће се стечај спроводити. Стога је јасно да се ради о документу који је од посебног значаја за ток стечајног поступка и чије сачињавање је једно од основних задатака стечајног управника.

Предавачи су се потрудили да  разреше нека од спорних питања са којима се стечајни упрваници срећу приликом сачињавања овог извештаја и да практичним саветима и сугестијама помогну да овај извештај достигне онај квалитет који омогућава повериоцима доношење квалитетне одлуке о спровођењу стечаја.

Анализом евалуационих образаца утврђено је да су присутни овај семинар оценили просечном оценом 4,7.

Захваљујемо свима који су помогли и подржали семинар, као и свим учесницима на показаном интересовању и издвојеном времену.


Предавачи:

Јелена Тодић, супервизор, АЛСУ

Гордана Бућковић, виши руководилац пројекта за стечај, АЛСУ


Портал АЛСУ се најбоље види уз помоћ претраживача Microsoft Explorer 9 или више, и/или најновије верзије Mozzila Firefox, Google Chrome, Safari и Opera претраживача.
Developed by Belit d.o.o 2014