Poslednje osvežavanje baze podataka: 29.11.2018 - 10:18


Imenik stečajnih upravnika

Zakonom o stečaju („Službeni glasnik RS“, broj 104/09 i 83/14), članom 25. propisano je da Imenik stečajnih upravnika vodi ovlašćena organizacija.

Navedenim članom 25. zakona takođe je propisano da se u imenik stečajnih upravnika upisuju lica koja su stekla licencu za obavlјanje poslova stečajnih upravnika kao aktivni stečajni upravnici ili kao neaktivni stečajni upravnici.

U imenik stečajnih upravnika kao aktivni stečajni upravnici upisuju se lica koja su, osim licence za obavljanje poslova stečajnog upravnika, dostavila dokaz o postojanju obaveznog osiguranja od profesionalne odgovornosti za tekuću godinu i koja su se registrovala kao preduzetnici ili su članovi društva lica.

U imenik aktivnih stečajnih upravnika ne može biti upisano lice koje je u radnom odnosu, osim ako je zaposleno kod preduzetnika ili ortačkog, odnosno komanditnog društva.

 

Lista licenciranih stečajnih upravnika »

Lista aktivnih stečajnih upravnika protiv kojih se ne vodi disciplinski postupak i kojima nije izrečena disciplinska mera za težu povredu dužnosti »

Portal ALSU se najbolje vidi uz pomoć pretraživača Microsoft Internet Explorer 9 ili više, i/ili najnovije verzije Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari i Opera pretraživača.
Developed by Belit d.o.o 2014