Poslednje osvežavanje baze podataka: 19.10.2018 - 2:40
Friday,30.03.18 IMG_20180326_111335

Materijal sa seminara „Upisi u Katastar nepokretnosti“, Beograd, 26. mart 2018. godine

U organizaciji Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, uz podršku Svetske banke i Privredne komore Srbije, dana 26. marta 2018. godine u Beogradu, u prostorijama Privredne komore Srbije, Terazije 23, sa početkom u 11 časova održan je seminar pod nazivom ,,Upisi u Katastar nepokretnosti“.

Okuplјenim stečajnim upravnicima i drugim učesnicima se u uvodnoj reči obratio se Duško Pantić, direktor  Centra za nadzor i razvoj profesije Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

Okuplјenima su svoje radove predstavili Mihajlo Srdić, advokat, advokatska kancelarija Srdić, i Milјana Kuzmanović Kostić, pomoćnik direktora Republičkog geodetskog zavoda.

Nepokretna imovina je najvrednija imovina koju stečajni dužnik poseduje. U velikom broju stečajnih postupaka stečajni uprvanici susreću sa spornostima u vezi sa imovinskopravnim statusom ove imovine u smislu da njen imovinski status nije regulisan u skladu sa pozitivnim propisma odnosno u pogledu ove imovine nisu sporvedeni odgovarajući upisi u javne knjige i time je dovedeno u pitanje pravo svojine stečajnog dužnika nad tom imovinom. Činjenica da se radi o vanknjižnoj svojini u velikoj meri utiče na mogućnost i dinamiku prodaje a svakako i na cenu. Postupak upisa u javne knjige često bitno utiče na dinamiku prodaje nepokretne imovine.

Predavači su se potrudili da stečajnim upravnicima približe proceduru upisa u Katastar nepokretnosti kao javne knjige  nepokretnostima u pogledu prava koja su predmet tog upisa, kao i da odgvore na druga pitanja sa kojima se stečajni upravnici sreću u postupku regulisanja stvarnih prava na nepokretnoj imovini stečajnog dužnika.

Seminaru je prisustvovalo 102 učesnika. Analizom evaluacionih obrazaca utvrđeno je da su prisutni ovaj seminar ocenili prosečnom ocenom 4,7.

Zahvalјujemo svima koji su pomogli i podržali seminar, kao i svim učesnicima na pokazanom interesovanju i izdvojenom vremenu.


Predavači:

Mihajlo Srdić, advokat, advokatska kancelarija Srdić

;iljana Kuzmanović Kostić, pomoćnik direktora Republičkog geodetskog zavoda


Portal ALSU se najbolje vidi uz pomoć pretraživača Microsoft Internet Explorer 9 ili više, i/ili najnovije verzije Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari i Opera pretraživača.
Developed by Belit d.o.o 2014