.
Thursday,17.10.19

Održan seminar „Položaj i namirenje poverilaca u stečajnom postupku shodno izmenama i dopunama Zakona o stečaju“ – Čačak, 14. oktobar 2019. godine

U organizaciji Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, uz podršku Svetske banke i Regionalne kancelarije za profesionalni razvoj, dana 14. oktobra 2019. godine u Čačku, u prostorijama regionalnog centra za profesionalni razvoj, ulica Cara Dušana bb, sa početkom u 11 časova održan je seminar pod nazivom, Položaj i namirenje poverilaca u stečajnom postupku shodno izmenama i dopunama Zakona o stečaju “.

Okuplјenim stečajnim upravnicima i sudijama se u uvodnoj reči obratila Jelena Todić, direktorka Centra za nadzor i razvoj profesije Agencije za licenciranje stečajnih upravnika koja se zahvalila predavačima na ukazanom poverenju, učesnicima na interesovanju i pozvala sve prisutne još jednom da uzmu učešće i na IX stručnom skupu ALSU koji se od 23-28.11.2019. godine održava na Staroj Planini.

Okuplјenim stečajnim upravnicima i sudijama edukaciju su držale predsednica Privrednog apelacionog suda Jasminka Obućina, i sudija Privrednog apelacionog suda Duška Ilić.

Predavači su se potrudili da stečajnim upravnicima i sudijama iz tri suda Kralјeva, Užica i Čačka, još jednom ukažu na činjenicu da se stečajni postupak vodi prvenstveno zarad namirenja poverilaca, kao i da pojasne korake koje je neophodno preduzimati kako bi to namirenje bilo što povolјnije po poverioce.  Sudije su takođe ukazale i na, prvenstveno, procesne greške zbog kojih se odluke prvostepenih sudova poništavaju u apelacionom sudu, što je učesnicima seminara bilo od posebnog značaja.

Tokom vremena izdvojenog za diskusiju odgovoreno je na sva pitanja učesnika.

Seminaru je prisustvovalo ukupno 32 učesnika, 26 stečajnih upravnika i 6 sudija. Analizom evaluacionih obrazaca utvrđeno je da su prisutni ovaj seminar ocenili prosečnom ocenom 4,88.

Zahvalјujemo svima koji su pomogli i podržali seminar, kao i svim učesnicima na pokazanom interesovanju i izdvojenom vremenu.



Developed by Belit d.o.o 2014 - Some pictures designed by Freepik