.
Wednesday,26.10.16

Materijal sa seminara „Mere u reorganizaciji“ – Beograd 24. oktobar 2016. godine

U organizaciji Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, uz podršku Svetske banke i Privredne komore Srbije, dana 24. oktobra 2016. godine u prostorijama Privredne komore Srbije, Terazije 23, sa početkom u 11 časova održan je seminar pod nazivom ,,Mere u reorganizaciji“.

Okuplјenim stečajnim upravnicima i drugim učesnicima su se u uvodnoj reči obratili su se  Siniša Aleksandrić, direktor  Centra za nadzor i razvoj profesijeAgencije za licenciranje stečajnih upravnika i Miroslav Miletić, potpredsednik Privredne komore Srbije.

Okuplјenima su svoje radove predstavili  predsednik Privrednog suda u Beogradu Jovan Kordić i sudija Privrednog suda u Novom Sadu Slobodanka Komšić.

Reorganizacija je način sprovođenja stečaja za koji se opredelјuju poverioci  u situaciji kada postoji procena da bi preduzimanjem određenih aktivnosti došlo do dalјeg bolјeg poslovanja privrednog društva i sticanja prihoda koji bi omogućili povolјnije namirenje poverilaca od namirenja koje bi se postiglo prodajom imovine stečajnog dužnika. Na osnovu predloženih mera vrši se procena izvodlјivosti plana. Zakon o stečaju propisao je čitavu lepezu mera koje se mogu primeniti radi realizacije plana i ispolјio fleksibilnost omogućavajući predlaganje i drugih mera kojima bi se ostvario cilј, ali ne preko zakonom dozvolјenih granica.

U svojim izlaganjima predavači su posebnu pažnju posvetili pitanjima koja se javlјaju u postupku reorganizacije i izneli praktična iskustva vezana za temu.

Zahvalјujemo svima koji su pomogli i podržali seminar, kao i svim učesnicima na pokazanom interesovanju i izdvojenom vremenu.


Predavači:

Jovan Kordić, predsednik Privrednog suda u Beogradu

Slobodanka Komšić, sudija Privrednog suda u Novom Sadu


Developed by Belit d.o.o 2014