.
четвртак,14.11.19 IMG-9120_4801862

Одржан семинар „Трошкови и трајање стечајног поступка и начело економичности“ Ниш, 08. новембар 2019. године

У организацији Агенције за лиценцирање стечајних управника, уз подршку Светске банке и Привредне коморе Србије, дана 08. новембра, 2019. године у Нишу, у просторијама Регионалне привредне коморе, улица Добричка 2, са почетком у 10 часова одржан је семинар под називом, „Трошкови и трајање стечајног поступка и начело економичности “.

Окупљеним стечајним управницима и судијама се у уводној речи обратила Јелена Тодић, директорка Центра за надзор и развој професије Агенције за лиценцирање стечајних управника која се захвалила предавачима на указаном поверењу, учесницима на интересовању и позвала све присутне да још једном узму учешће и на IX стручном скупу АЛСУ који се од 25-28.11.2019. године одржава на Старој Планини.
Предавачи на семинару били су заменица председника Привредног апелационог суда Татјана Ђурица, и судија Привредног суда у Нишу Нинослав Воларевић.

Предавачи су са учесницима семинара дискутовали о врстама трошкова стечајног поступка и обавезама стечајне масе, посебно о накнади трошкова стечајних управника, о начелу економичности, а посебан акценат је стављен на предлоге за измену Правилника о основама и мерилима за утврђивање награде за рад и накнаде трошкова стечајних управника. Учесници су били врло заинтересовани за тему семинара тако да је дискусија резултирала конкретним питањима које је судија Ђурица забележила како би се о томе даље продискутовало како на стручном скупу АЛСУ, тако и са судијама Привредног апелационог суда.

Семинару је присуствовало укупно 24 учесника, 21 стечајни управник и 3 судије. Анализом евалуационих образаца утврђено је да су присутни овај семинар оценили просечном оценом 4,63.

Захваљујемо свима који су помогли и подржали семинар, као и свим учесницима на показаном интересовању и издвојеном времену.


Материјал:

Награда за рад и накнада трошкова стечајних управника   Microsoft-PowerPoint-2013-icon



Developed by Belit d.o.o 2014