.
среда,01.06.16 IMG_20160531_112729_3128529

Материјал са семинара „Извештавање у стечајном поступку и начело транспарентности“ – Сомбор, 31. мај 2016.

У организацији Агенције за лиценцирање стечајних управника, уз подршку Светске банке и Регионалне привредне коморе Сомбор, дана 31. маја 2016. године у просторијама Регионалне привредне коморе Сомбор, Венац Степе Степановића 30, са почетком у 11 часова одржан је семинар под називом ,, Извештавање у стечајном поступку у начело транспарентности“.

Окупљеним стечајним управницима и другим учесницима су се у уводној речи обратили Синиша Александрић, директор Центра за развој и надзор професије Агенције за лиценцирање стечајних управника и Михајло Маћуш, самостални стручни сарадник Регионалне привредне коморе Сомбор.

Окупљенима су своје радове представиле  председник Привредног суда у Сомбору Александра Поздер и вођа пројектног тима Центра за стечај Агенције за лиценцирање стечајних управника Светлана Денић.

У првобитном тексту Закона о стечају у чл.10 као једно од основних начела прописано је начело јавности и информисаности. Исти закон је посветио читав низ својих одредби обавези стечајног управника да благовремено извештава како органе стечајног поступка тако и организацију задужену за надзор рада стечајних управника о предузетим активностима везано за спровођење стечаја, али и обавезама других органа стечајног поступка да свим заинтересованим лицима омогуће увид у ток стечајног поступка.   Потреба и жеља законодавца да стечајни поступак  учини још транспарентнијим резултирала је и одговарајућим одредбама Закона о изменама и допунама Закона о стечају.

У својим излагањима предавачи су посебну пажњу посветили обавештавању и транспарентности у стечајном поступку односно питањима која се јављају у поступању стечајних управника и других стечајних органа у остваривању активности везаних за обавештавања  чиме се постиже потпуније остварење горенаведеног  начела.

Захваљујемо свима који су помогли и подржали семинар, као и свим учесницима на показаном интересовању и издвојеном времену.


Предавачи:

Александра Поздер, председник Привредног суда у Сомбору

Светлана Денић, вођа пројектног тима Центра за стечај Агенције за лиценцирање стечајних управника



Developed by Belit d.o.o 2014 - Some pictures designed by Freepik